torsdag 1. november 2012

#Movember

Denne måneden, November, har blitt omdøpt til Movember. Dette er et stunt, tilsvarende Rosa Sløyfe, hvor man skal gro bart for kreftsaken. Movember fokuserer på "mannekreften"; prostatakreft. Dette er en kreftform som bare rammer menn. Doner gjerne til saken! Og om du bruker denne linken, så kan jeg bli årets Movembertryne!


Jeg var med på dette prosjektet i fjor også. Det var en fantastisk suksess! Jeg fikk samlet inn hundrevis av kroner! Jeg blogget til og med om det her.
Da inkluderte jeg et kart over alle geolokaliserte tweets med hashtaggen #Movember.

I år har ArcGIS.com en ny webapp for sosiale medier, så da må jeg bare oppdatere! Denne gangen kan man i tillegg til å vise hvor alle tweetsa er, vise heatmaps over alle tweets. Man får altså et kart som viser tettheten av tweets i et område.

Som du ser er kartet litt lite når jeg har embedda det i min smale blogg. Ta gjerne vekk social media-menyen, så ser du bedre. Om du klikker på "Clusters" kan du se hvor mange tweets det er snakk om. Da kan du også lese tweetsa. Her er link til fullskjerm.


Alle kan lage slike kart. Gå inn på ArcGIS.com og lag en konto, sett i gang. Jeg kan hjelpe deg om du spør.
Her er et bilde av kartet hvor jeg har zoomet litt rundt for å få med mest mulig tweets. Kartet søker nemlig etter tweets fra kartsentrum, og finner ikke alltid så mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar