søndag 8. september 2013

Hatet i sosiale medier

Jeg henger en del i sosiale medier. Twitter, facebook, Google+, ja til og med noen kommentarfelt. Ikke de verste, på VG og sånn, men sånne ordentlige som Underskog, NRK Ytring og Minerva og sånne steder. Her møter jeg en del folk.

I år har jeg engasjert meg mye i valgkampen. Ja, jeg stemmer Venstre. Etter 22. juli 2011 bestemte jeg meg for å bli med i et politisk parti, for å styrke demokratiet. Jeg valgte Venstre, siden de er nærmest mine meninger.

Jeg får en del kritikk for valget mitt. I det hjørnet av sosiale medier som jeg befinner meg i er det veldig mange venstrefok, men og mange fra de rødgrønne og de helt grønne. Mesteparten av kritikken kommer fra de grønne og de rødgrønne. Ikke fra politikerene eller journalister, men fra de som bare er i sosiale medier "uten grunn". De er twitteratet og synsere og så videre. Kultureliten kanskje? Kritikken er merkelig.

De hater Venstre. De har et sterkt brennende hat mot Venstre. De hater ikke politikken til venstre. De misliker ikke politikeren i Venstre. De har ikke noe i mot mine meninger. De hater at Venstre samarbeider med Frp. En stemme til Venstre er en stemme til Frp! Til de slemme! Venstre er et råttent parti! Venstre åpner dørene for Satan i regjering!

Intensiteten i hatet kan bare måle seg med den intense likegyldigheten Frp-folk møtes med.  De er annerledes. De har en annen kultur. De har et annet kvinnesyn. Musikken deres er horribel. De er kriminelle. De fyller opp fengslene våre. De bryter lover. De nekter å bidra til samfunnet. De snakker ikke vårt språk. 15% av Norges befolkning er uinteressante. Politikken til Frp er forkastelig, egoistisk, populistisk og ond. 

Hvordan kan disse smarte oppegående menneskene kritisere på den måten? Ser de ikke at argumentasjonen er basert på fordommer og ikke fakta? At de diskuterer mot en innbilt karikatur av en Frp-velger? Og at slik båssetting av mennesker ikke er noe som hører hjemme i norsk debatt? Klarer ikke twitteratet å se menneskene i Frp? Kan det ikke tenkes at også disse menneskene kommer opp med gode ideer av og til? Og at en del av Frps ideer også er f.eks arbeiderpartiets ideer?

Og ikke la deres enorme hat gå ut over oss stakkars Venstrefolk. Vi snakker med Frp, vi arbeider sammen med de når vi må, og vi klarer å lage avtaler med de. Vi kan samarbeide. Vi ser at de er mennesker. 

4 kommentarer:

 1. Men...
  Selvfølgelig kan disse menneskene som du kaller dem ha gode ideer. Jeg tror det som gjør at Frp blir så frastøtende på folk er den grunnleggende ideologien. Det menneskesynet og de holdningene som gjør at disse menneskene velger blant alle partiene, og lander på Frp. En grunnleggende egoisme, skjult bak det mer smakfulle ordet liberalisme. Kjernesaker som billigere sprit, mindre innvandring, lavere skatter og avgifter, mindre u-hjelp, gjeninnføring av lakrispiper (?!?) samt sjarmører som Bård Hoksrud, Per Sandberg og ikke minst Siv Jensen som det formelig OSER ondskap og selvtilfredshet av. Den FANTASTISKE selvmotsigelsen om at de mener at alle avgifter skal betales av menneskene som benytter seg av tjenestene, UNNTATT bilkjøring, der man i dag har et bomsystem der de som faktisk benytter seg av veien betaler for dette. HELGE! At du, som kommer fra en så god heim kan forsvare dette satans partiet som for alt jeg vet kommer til å gjøre uopprettelig skade i det fantastisk vellykka landet vi er så sinnsykt heldige å være født, gjør meg faktisk litt trist.
  Greit, det er fordommer. Men kan det ikke være at menneskene som velger å stemme FrP eller til og med melde seg inn i partiet også har disse "fordommene", og at det er nettopp derfor de har meldt seg inn i Frp?

  SvarSlett
 2. Nja, men jeg tror allikevel at det går ann å snakke med de om dette. At intelligentsiaen kan snakke med Frp om dette, og ikke skjelle ut stakkars venstrefolk som meg.

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med deg Helge. Respekt for andres meninger og tanker er fraværende hos mange. Dialog er nøkkelen og den forsvinner når støtende ord og diagnoser blir vanlig. Ingenting hjelper med å latterliggjøre andre som mener noe annet.

  SvarSlett
 4. FrP og AP er realpolitisk ikke så veldig forskjellige, men FrP kan man forhandle med.

  SvarSlett