torsdag 3. november 2011

Er det populært med bart i trøndelag?

Jeg har blitt med i Movember! Det er fordi jeg vil gjøre noe bra for kreftforskning, fordi det er gøy med bart og for å være kul. Movember betyr at i november skal jeg ikke barbere barten. Dette for å bli en levende reklameplakat for Movember som skal øke menns bevissthet om prostatakreft og testikkelkreft. Husk å sjekke baller en gang i blant, og sjekk gjerne prostata og! Mer om det på siden http://mobro.co/Helgenen Her kan du se bilder av barten min, lese om kreft og fremfor alt: donere penger til Movember! Om du donerer gjennom min side så rykker jeg oppover på den nasjonale rankinglisten. Jeg kan bli Mr. Movember! Herlig.Nåvel. Jeg antok selvfølgelig at Movember ville få flest deltagere fra Trøndelagsfylkene. Hvordan sjekker jeg det? Jeg antar at en del av movembermennene twitrer. Og jeg antar at noen av de har satt på geolokasjon på twittermeldingene sine. Dermed vil jeg se en haug med movember-twitter-meldinger i Trøndelag om jeg bare putter alle i et kart!

Som dere ser så var det jammen ikke mange meldinger som var geolokaliserte. Dette skrur man på i twitter settings, under account-fanen. Kryss av på "Add a location to your tweets". Les mer om det her.

Om dere zoomer litt rundt i kartet vil dere se massevis av Movember-twittermeldinger. Jeg har enda ikke sett noen i Trøndelag:)

OBS: om du bor i f.eks. Gvarv men vil vise at du barte-twitrer fra Steinkjer kan du bruke denne artige siden: http://www.mapmytweet.com/ Her kan du finne fram til en posisjon og så sende tweeten fra det stedet. Jeg har brukt det for å twitre fra Bouvetøya når en kompis fikk jobb i Bouvet!

View Larger Map

Slik lagde jeg dette kartet:

  • Logget inn på ArcGIS.com (gratis å lage konto).
  • Valgte "New Map".
  • Valgte Basemap: Light grey canvas. Dette er et fint bakgrunnskart, det gjør lite ut av seg. Dermed blir alle data du legger på toppen av kartet veldig tydelige.
  • Zoomet litt rundt i kartet til jeg fant Norge (og Trøndelag).
  • Lagret kartet.
  • Valgte share. Jeg satte verdien til "public". Så valgte jeg "Make a web application". Her får man mange templates å velge mellom. Jeg valgte "Chrome - Twitter".
  • Når kartet kom opp i nettleseren la jeg til "&search=Movember" på slutten av nettadressen.
  • Jeg embedda kartet på denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar